Efter att, något skeptisk, ha gått ett julbord på East till mötes så har jag nu officiellt blivit omvänd.
Det asiatiska julbordet var outstanding.
Det nästan bästa med det hela är att maten inte lägger sig som en stor, fet, klump i magen och den ligger inte heller kvar där i x antal timmar efteråt, vilket svensk julmat tenderar att göra.
Det är så trist när man måste spara sig för att orka med dessertbordet.
Alternativt sparar man sig inte, äter ändå av julgotterna, och så ligger man där sedan, framför Kalle Anka som en annan överjäst lussebulle och har inte längre kraft hålla in magen innanför den åtsmitande julklänningen så att bilringen väller ut i sin fulla prakt.
Nu njöt vi av en buffé av sushi och sashimi, sedan två olika soppor (starka utav bara he...te, vilket brände ut ytterligare lite mer plats i magsäcken) och efter detta ett kombinerat förrätts- och varmrättsbord bestående av dumplings, tofu, kyckling, spett, teriyakilax...........
Och ÄNDÅ kunde jag ge mig hän min passion för efterrätter och sötsaker efter detta gastronomiska äventyr.
Den mest traditionella julbesatta tomtenissan har konverterat till Asiens härligheter.
Fast jag erkänner att det ändå är lite av en tradition att vara överjäst lussebulle på julafton.
Så passa er familj och släkt, bilringar kommer att pösa över, helt öppet och utan hämningar!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Må bilringarna hänga över. En jul utan svensk julmat går ju bara inte. Men innan kan man gärna äta skaldjursbord på Naglo eller asiatiskt på East om hågen ligger åt det hålleet GOD JUL./M
SvaraRaderavi ska också dit på julbord. Tror att det är grymt.
SvaraRaderaDet ÄR grymt.
SvaraRaderaMer än grymt.
Gör plats.
Jag åt en tomat med lite keso till lunch, det räckte gott.
Rätt bra slogan inför julen faktiskt, M:
MÅ BILRINGARNA HÄNGA ÖVER!!!!!
Om man tränar flitigt på Sjövillan med att jogga/springa och ro mm så slipper man bilringarna de blir istället små miniorcykeldäck.God Matjul!
SvaraRaderaGuben